Alla inlägg under januari 2010

Av Linda-li - 18 januari 2010 16:12

...........kommer bl a denna grupp, som brukar vara grymma live!

Önskar man kunde åka ner.....:)

Av Linda-li - 18 januari 2010 15:23

I dag snöar det ute, mysigt förutom att det blir så jäkla blött överallt. Ganska varmt ute också så hundarna får stora snöklumpar i pälsen, ja Ludde iaf. Oavsett om man plockar bort snön innan dom går in så blöter dom ner på golven och sockarna känns ständigt råa, tycker jag, usch  ! Lite överdrivet med en simmande gubbe, men han va så söt:)

I går fick Birger tillfälligt uppleva hag- livet och vilan igen, då jag inte alls mådde bra i går. Matte låg ju i magsjuka tidigare i helgen så jag fick en släng av eländet i går......

I dag skottade jag fram en speedcart och selade ut, fan vad det var roligt att köra! Hittade inte tungbandet men det gick ganska bra ändå. Han "jomlade" på en hel del men han lade inte tungan över som han gjort redan efter en minut förrut, men då har jag aldrig provat att köra med bettet jag använder nu, ett tredelat sötmalmsbett, något han faktiskt verkar trivas rätt bra med. Jag travade på i ca tre kilometer, sen satte styltorna stopp! Det gick inte att trava ur dom fastän jag vräkt massor av fett under hovarna..........det går inte att klara sig utan snösulor, så det blir till att ringa en hovslagare tidigare än planerat.

Julia har ridit Tilda både i går och i dag, kanonbra! I dag försökte den tjurigaste ponnyn i världen att få av sin lilla matte genom att tvärnita, resa sig och bocka.......inte kanonbra. Jag fick knäppa fast henne i ett grimskaft och hjälpa till en stund, och som tur var så blev Jullan inte rädd heller så träning av Tilda känns fortfarande roligt, säger hon  !

Nä, nu ska jag åka och jobba med en mage som känns lite opålitlig.........skitkul.....  . Ha det så trevligt i tv- sofforna i kväll alla som kan:)

Av Linda-li - 16 januari 2010 15:27

 Ja, just vår fastighet heter faktiskt Billstaholm, tänkte passa på att nämna det nu när jag äntligen kommit på att jag nog är en bort- byting. Förrut, innan jag insåg det och kände mig som en främling i min kropp, brukade vi kalla vårt ställe för "röda kojan med stall", men nu jäklar måste jag brassa på och låta förnäm till tusen. Allt som står här ovan, förutom att fastigheten faktiskt heter Billstaholm, är skrivet med en stor portion ironi (för den som inte redan räknat ut det)    !

Julia red lilla Tilda i dag, hur gulligt som helst, hoppas att intresset vaknar till liv igen.... Hon ville rida med sadel så vi plockade fram den och dammade av den, Lady har hon ju alltid ridit barbacka, så sadeln har liksom aldrig använts direkt...... Nu var sadelgjorden på tok för kort för Tilda, för hur hade jag tänkt att en maxad shettis skulle kunna ha utrustning anpassad till en mini- shettis fröken på max 73 cm i mkh.......  

Hur som helst blev det barbacka på den här lilla krutdurken också, så jag tog henne på lina först så att hon fick springa av sig lite. Det gick kanon- bra och Julia både skrittade och travade, och tyckte att det var jätteroligt med en större ponny, hon tyckte att hon satt mycket bättre på den här ryggen......:)

Jag åkte i väg en snabbis till hästshoppen ändå och fick tag på en passande sadelgjord, så att vi har en i fall hon skulle vilja rida i sadel i morgon:)

Birger blev rejält tömkörd i dag, och han var inte alls lika duktig som sist, jag tror att hästen är lite öm i sin muskelatur , med tanke på "bakslaget" i ridningen i går också. Ja, är det träningsvärk, efter det lilla han rört sig, så går det ju över relativt fort när han fortsätter att motioneras:)

Ett par "kändis- hästar" på V75 i dag; Spokesman och O' brian Index (Bigges gamla stall- kompis!) möts i DD1, spännande och jag håller tummarna för goda placeringar för dem båda! I avdelning 2 startar H.P.Baxter och självklart håller jag tummarna även för den fina hästen! Slå på tv 4 kl. 18 och se lite trav, eller inte, det gör ni som ni vill:0) 

Av Linda-li - 15 januari 2010 23:55

Jag har väldigt lätt att fästa mig vid olika citat från olika filmer av någon anledning. I kväll blev jag påmind om ett utav dem, från American Pie 2, som lyder; - I'm not retarded, I'm just a very special boy!

Vet inte vad meningen med detta inlägg egentligen är, och varför jag finner vissa citat så härliga och roliga, men här är ett till;

- Pay attention motherfucker!

Detta är ur en film där Angela Basset spelar en tjej som råkar i trubbel, som jag såg för läääänge sen. Hon säger alltså detta när hon äntligen hämnas på en polis som trakasserat henne, just innan hon skjuter honom, ståendes över honom. Skitbra, och av någon anledning oförglömligt....... Jaha, nu har ni fått lite onödigt vetande om mig och mina skruvade tankar, hahaha:)

God natt....snart!

Av Linda-li - 15 januari 2010 18:20

Är det någon i detta avlånga land som känner sig manad att vara test- pilot på en häst som försöker köra skolor över mark när det är meningen att han ska hålla sig på marken? Bigge the holigan, visade en mindre bra sida hos sig själv i dag....

Den första kvarten av ridturen hade han en rätt taskig attityd, laddade och flög upp i luften. Hade inte Matte varit med och snabbt som fan tagit fast honom från backen så hade jag åkt av som en avlöning......kände att balansen inte alls skulle räcka till. Så jag fick helt enkelt rida med ledare till en början så att jag kunde koncentrera mig på att ge på honom en smäll när han började dumma sig....inte kul, men va fan gör man? Efter ett tag "taggade" han ner och jag kunde fortsätta själv, jag t o m travade lite:) Huvudsaken är att han inte fick av mig vid rodeo- övningarna, eller att jag hoppade av själv.........nu fick han ingen vinst i det hela så jag hoppas att han sköter sig vid nästa rid- tillfälle......


Av Linda-li - 14 januari 2010 12:07

-21 grader i Billsta i dag......  jag står inte ut:(

Förkylningen vägrar ge mig sig riktigt och jag får tungt att andas ute. Är det normalt att ha så jäkla kallt, så jäkla länge?

Det blir varken häst- eller hunderi i dag, jag pallar inte!

APT- möte innan jobbet i dag så det börjar dra i hop sig.

Ett tips till alla som måste vara ute i dag är att göra många åkerbrasor så ofta ni kan!

Av Linda-li - 13 januari 2010 15:54

  

Av Linda-li - 13 januari 2010 15:30

I dag hämtade vi hem Johannesbergs Tilda, Julias ena ponny, som varit utlånad till en familj som bor utanför Vännäs. De var till en början intresserade av att köpa henne och hade henne på foder för att "prova" henne. Mamman i familjen ringde mig för ett tag sen och sa att hon blivit arbetslös, och att dom inte hade något intresse i att köpa henne längre.

Jag har inte sett henne sen hon åkte i våras, men hon var sig lik, de hade tagit hand om henne på ett bra sätt. Hovarna såg bra ut, ja hela hästen såg bra ut. Skönt!

Hon kände så klart igen mig och sprang efter mig in i transporten, och inte en enda gång gnäggade hon efter de andra hästarna på gården, som hon gjorde när hon lämnade hästarna här hemma. När de åkte från Billsta så kunde vi höra henne skrika ända ut på storvägen, och det kändes ju lite hemskt........gud va vi människor flyttar runt djur hit och dit.....

Då Julias intresse är väldigt sparsamt så kändes det så skönt när Tilda åkte till ett hem där hon förhoppningsvis skulle bli mer ompysslad, men nu känns det skönt att ha fått hem henne. Jag ska köpa mig en riktig ponny- sele och köra in henne, kanske körning är intressantare för Julia? Om inte, så får jag väl ta mig i kragen och röra på henne lite själv, iaf ge det en chans. Om det blir snack om försäljning igen så får man ju hoppas att man hittar ett riktigt varaktigt hem åt henne, ponny- hästar växer ju barnen ur så snabbt tyvärr, även om intresset finns. Kanske har hon en större chans om hon blir inkörd och kan användas inom travet, där barnen kan "använda" henne längre. Söt som en pralin är hon iaf och jag tror att dom blev glada över att se varandra igen, hon och Lady 

Ovido - Quiz & Flashcards