Alla inlägg under januari 2010

Av Linda-li - 25 januari 2010 17:25

Äntligen har jag fått snö- sulor på pållen  , jäkligt skönt! Det är första gången som jag köpt och provat hela snösulor med en "bulle" i mitten, och jag selade naturligvis ut i dag för att testa:) Dom var kanon- bra!! Inte det minsta lilla snö fastnade under hovarna. Hann bara köra en liten sväng innan det blev mörkt, jag har inga lampor på vagnen, men kul var det! Han krullar i hop sig lite väl mycket och har en tendens att böja halsen åt höger, så även i dag, men annars kändes han riktigt fin. Nu är han så fruktansvärt "grön" så det kan ju hända att han så småningom kommer att tänka mer framåt än uppåt, men om han fortsätter så här så får jag nog fundera på att sätta på honom en lång check när han sitter i vagn, för att se om det kan hjälpa.

Har besiktning av volvon i morgon eftermiddag och den går ju knappast igenom med rena papper.......fy fan:(

I kväll spelar MODO och jag ska nog se matchen, slutspelet kan dom nog glömma men det är ju trevligt om dom håller sig kvar i serien................. 

Av Linda-li - 25 januari 2010 09:24

När jag var 15 så tyckte jag att Bon Jovi var skitsnygg.....en drömsnubbe....hahaha, det tycker jag fortfarande........:)

Av Linda-li - 25 januari 2010 09:19

När jag var tonåring så tyckte jag att Bon Jovi hade ett alldeles för "soft" sound, men va fan, det låter ju hur bra som helst:)

Av Linda-li - 24 januari 2010 16:04

Hittade Birger's storebror på nätet där han är till salu som ridhäst.

Av Linda-li - 24 januari 2010 15:49

Va tycks, tror ni att jag blivit lurad????

Av Linda-li - 24 januari 2010 15:22

Har inte tagit en cigg på 2 dgr, försöker att sluta, men det är tungt...:(

Jag höll ju uppe i 1 1/2 år för ett par år sen, snusade bara, men sen var jag så jäkla korkad att jag trillade dit igen........ Sen dess har jag både rökt och snusat som en idiot, men nu ska jag alltså försöka lägga ner rökningen till att börja med. Är rätt så trött på att vara slav under en massa nikotin, har inte råd heller för den delen. Helt sjukt att man slänger ut dessa summor på något som sabbar hälsan totalt, ändå ska det vara så svårt att sluta så att man nästan funderar på att   emellanåt.....

Tilda har blivit longerad både lördag och söndag, i dag lyssnade hon riktigt bra på "galopp- kommandot". Hoppas att hennes lilla ryttarinna blir lite ridsugen i veckan igen, nu när hon är frisk. Det är jätteviktigt att hålla vikten på Tilda då hon hade två rejäla fångkänningar för två år sen:( Peppar, peppar så har hon hållit sig frisk sedan dess:)

Jag tömkörde Bigge- bus en liten stund i snön i dag, och han kändes rätt så fin:)

I morgon får jag snö- sulor, äntligen, så då slipper man känna sig så jäkla begränsad:)

Snart dags för jobbet igen, sen är jag ledig i två dagar, härligt!!!!

Av Linda-li - 23 januari 2010 10:55

Såg en annons på blocket angående intresse inför en eventuell start av en ridtravareförening. Såna föreningar finns ju på andra platser i landet och syftet, förutom en samlingsplats för ridtravarägare, är ju att utveckla ekipage ridmässigt genom träningar för instruktörer, tävlingar och på så sätt höja statusen på travaren efter avslutad karriär på ovalen. Jag hoppas verkligen att dom lyckas med detta, då det nu är ett obefintligt intresse för den avdankade travaren. De allra flesta som köper en sån häst gör ju det enbart för att dom är billiga eller till skänks, och det slutar ofta i tragedi och hästarna blir vandringpokaler utan värde.......:(

Jag har sett så många exempel på hur snett det går för dessa stackars djur att slakt framstår som det enda alternativet, och det humanaste.

Men är det verkligen möjligt att ridtravaren någonsin blir riktigt respekterad bland ryttarfolket? Siktar folk högre än travhästen kan nå i sin ridning? Den har ju trots allt avlats för något helt annat och har således fysiologiska hinder i de flesta fall....

Kan STC göra något för att "ta hand om" alla trotjänare som blivit för gamla eller för "trötta"?

En gammal dressyrhäst t ex, även om den är triangelmärkt, har ju alltid en framtid som läromästare hos någon med ambition att rida för nöjes skull. Eller?

Jag håller verkligen tummarna för att ridtravare- föreningarna runt om i landet ska lyckas nå ut till så många som möjligt, med hjälp och ökad förståelse:)

Av Linda-li - 23 januari 2010 10:11

Järvsöfaks är ett unikum, inget snack om saken, men min favorit bland kallbloden har alltid varit Bork Rigel, hingst född- 88 och med ca 13,7 miljoner på kontot!

Ovido - Quiz & Flashcards