Alla inlägg under februari 2010

Av Linda-li - 21 februari 2010 09:22

Har inte så mycket inspiration till att skriva just nu.......har inte så mycket att skriva om heller för den delen:) Ska vara det vanliga då, om hur jäkligt jag lider i denna kyla  . -18 grader nu, och blåsigt som fan, det känns behagligare vid - 30 än vad det gör nu...... Stormbyarna gör det olidligt att vara utomhus, inte ens de annars så aktiva vovvarna vill vara ute....

Såna här perioder är det faktiskt skönt att inte ha något direkt mål med hästarna, så som tävling eller liknande. Nu gör det inte så mycket i fall man ställer in träningen p g a vädret, förrut satt jag och plågade mig i ur och skur, mådde skitdåligt i fall jag nån gång fick rucka på "tränings-schemat". Det var jättenoga att hästen tränades i den pulsintervall som var tänkt, och man satt och skrev ner minsta lilla avvikelse. Och bara "skithästar" har man haft, så man har inte fått någon som helst utdelning på allt slit heller, hahaha:)

Samtidigt är det ju kul att ha mål, en klar morot liksom, och vi hästmänniskor är väl obotliga optimister (el. dumma och lurade) i vissa fall, så vi trälar ofta på mot målet i en väldig entusiasm för att "vi vet" att våran häst "har det i sig"!

Utan klara mål kan man lätt bli bekväm och få svårt att ta sig för saker, och det är man plågad av också......inte lätt:)

Måste ta reda på exakt hur länge man får ha sin tränarlicens vilande, i fall man tar upp travdrömmen igen  .

Av Linda-li - 18 februari 2010 16:20

.....inga ord....brrrr

Tänkte ut och köra en sväng i dag men pallade helt enkelt inte. Känner mig fortfarande beige och frös bara jag tittade på vagnen, som var omgiven av snö......(den framskottade som jag använt mig av i vinter har inte fått nya däck än...), så jag sadlade på och skrittade uppsuttet i dag igen i stället. Samma "bökiga" häst i dag också, trist. Tänkte prova att rida på något bettlöst alternativ någon dag och se i fall han tänker på nåt annat än att försöka "komma i från".

Julia red Tilda en sväng i dag, och frånsett något enstaka försök att vända om till hagen, så gick det bra:) Hur gulligt som helst! Måste ta itu med tömkörningen av henne igen också, men i helgen ska det tydligen bli ännu kallare än vad det är nu......fy f-n.

Vedpannan "morrar" för fullt, så inomhus känns det iaf behagligt:)

Av Linda-li - 18 februari 2010 10:58

Hello again! Ja, här börjar hoppet om livet att återvända då både mamma(jag) och dotter(Julia) piggat på sig(oss) avsevärt  ! Knaprar novalucol mot magkatarr och sura uppstötningar än men det har jag gjort förr också....

Bigge Bus återfick sin förtidspensionering tillfälligt, och såg ut att trivas ypperligt i hagen, den late lille skurken. Då jag inte är van så här bekväma hästar som verkar föredra hag- livet framför att träna så tyckte jag lite synd om honom när jag plockade in honom från hagen i går eftermiddag med sadeln i näven:)

-Nu tänkte din lönnfeta matte åka på din rygg en sväng, sa jag till honom, och han tycktes förstå vad jag sa för han drog en lång suck......(typ).

Nåväl, en kort ridtur vart det, i skritt och trav och Birger skötte sig fint förutom att han hela tiden hade problem med bettet. Han har ju funkat rätt så bra med det här nya 3-delade, men i går hade han fullt upp att "jomla" på...:( Då han grejar och har sig med tungan/ munnen även vid hantering och i hagen så måste ju hästen ha något som stör honom fastän veterinären inte hittade något?! Skulle verkligen behövt ha tag på en duktig tandläkare, för det är fan i mig inte normalt.... Jag saknar vår förre veterinär, Olof, som var riktigt duktig på munnar och som hade en god kontakt med häst- tandläkaren Fredrik Nurms. Olof, flytta tillbaka!!

I morse var det -20 grader och jag höll fan på att frysa arslet av mig, är så less kylan nu att jag snart inte finner några ord (skönt för er som slipper höra mig tjata om kylan i så fall).

Upptäckte i morse att däcken på den ena speedcarten var spruckna på varsitt ställe, och innerslangen var på väg ut.....skumt....sabotage? Nä, skämt och sido, lite konstigt med två centimeters sprickor på de annars så fräscha däcken. Typiskt, bara att köpa nya:(

P g a sjukdom fick jag ställa in min tid hos tatueraren också, men han hade tack och lov en ny tid ganska så snart  , så snart är jag besmyckad med ytterligare bläck:)


Av Linda-li - 14 februari 2010 11:10

 

"Jaha, har jag blivit förtidspensionerad igen? Hell yeah! Ro hit med lite mer krubb då!"  

Av Linda-li - 14 februari 2010 10:55

Ja, inte fan var det min intolerans mot laktos som orsakade mag- problemen, för i går fick jag feber också..... Matte släppte ut hästarna i morse innan han åkte på jobbet, d v s före 5 i morse. Rådjuren hade varit helt oblyga och ville inte sticka i väg från "deras" mat den tiden på morgonen, då är dom ju vana att äta sig mätta inför dagen:) Dom är ju för söta, men fulla av parasiter.......vissa säger att dom bär fästingar till andra djur även vintertid, men jag vet inte om det stämmer?

Har lovat Julia att hon ska få rida i dag, men vi får nog vänta till eftermiddagen i fall det blir av....mår bättre i dag, men är helt slut på.

Bigge är svullen uppför halva skenbenet nu, så han har väl fått in något skit i såret..... Jag var ute nu och tog in honom, tvättade rent och lindade. Egentligen skulle han ha fått gå ut och gå en sväng....får se om jag orkar sen  :)

Fy fan för såna här ledig- helger, jobbar man varannan helg så är det så värdefullt att få må bra när man är ledig. Ja ja, så farligt är det ju inte, ville bara låta er höra min självömkan, haha:)

Av Linda-li - 13 februari 2010 10:54

Ett par dagar sen jag fick ner några rader nu....

På torsdag var jag på väg ut och köra en sväng på förmiddagen, före APT- träff och sen arbete, men jag fick jaga shetlandsponny och laga hage i stället........ jävlar vad jag var på dåligt humör.... Det hjälpte inte alls hur söt lilla Tilda är, i dag smälte jag inte ett dugg. Det är ju ett helvete när såna här ponny- skrällen har kommit på hur enkelt man kan ta sig ut, speciellt vintertid då strömmen är dålig och inte verkar kännas genom en lurvig vinterpäls.....

Jag är ledig hela helgen, med start i går, så då hann jag med både Birger och Tilda. Lill-skiten fick sig en långpromenad och blev lite longerad, och Birger körde jag:) Fick sällskap i går, av Rebecka och Ompan, och det var kul och lärorikt då det är första gången Bigge går med sällskap:) Han blev väldigt ofokuserad och for och ställde i vagnen. Tragiskt att han aldrig fått gå med annan häst, får börja att dra honom ner till Linda, som också vill ha sällskap, och sen in på banan i fall jag löser någon licens i år och provar honom ändå, jag får se....:) När Ompan kom dundrandes i galopp bakom oss så blev han lite stressad och slog tyvärr på sig rejält på insidan av vänster bak, strax ovanför kronranden.... Han har ju varit och naggat sig där någon gång förrut så nu hade jag boots runt om, vilket tyvärr inte hjälpte då....:( Han är svullen upp över kotan i dag, och får stå i hagen och käka hela dagen. Själv ska jag bara ta det lugna gatan då jag var uppe stora delar av natten, hade så in i h-vete ont i magen......och har fortfarande jäkligt ont. Är ju lite laktosintolerant och åt både mat gjord på en massa grädde och lite kladdkaka, samt semla på torsdagen... Kanske har allt det nåt med saken att göra, skumt att det inte går över i så fall....

En av pållarna i stallet flyttar vid månads- skiftet och då kommer en gammal halvblodsvalack hit i stället, en utbildad pensionerad ridskolehäst som köptes av sin nuvarande ägare för 2-3 år sen. Lääänge sen jag satt på ett halvblod så jag funderar på att fråga i fall jag får prova att sitta upp någon vacker vårdag framöver::))

Nu blir det soffläge för min del, ha det så skönt i det soliga vinter- vädret ni andra  ! 

Av Linda-li - 10 februari 2010 13:54

Höjden av manlig egoism; Mannen lutar sig tillbaka efter att ha fått en avsugning och frågar; -Var jag bra? 

  

Av Linda-li - 10 februari 2010 13:34

Har varit ute och tömkört lilla Tilda i dag, och hon är så söt så man smälter:)

Jag hoppas verkligen att Julias intresse håller i sig så att vi kan hjälpas åt att hålla i gång henne, då slipper vi sälja i väg den lilla knubbisen:)   

Hon hade ju bara två lindriga fångkänningar för två år sen, men jag är rädd att hon inte håller hullet i schack så att hon "trillar" dit igen. Hennes brukbarhet är ju tack och lov inte påverkad då "anfallen" var så lindriga och vi började behandla direkt då det uppkom.

Ovido - Quiz & Flashcards