Alla inlägg den 18 februari 2010

Av Linda-li - 18 februari 2010 16:20

.....inga ord....brrrr

Tänkte ut och köra en sväng i dag men pallade helt enkelt inte. Känner mig fortfarande beige och frös bara jag tittade på vagnen, som var omgiven av snö......(den framskottade som jag använt mig av i vinter har inte fått nya däck än...), så jag sadlade på och skrittade uppsuttet i dag igen i stället. Samma "bökiga" häst i dag också, trist. Tänkte prova att rida på något bettlöst alternativ någon dag och se i fall han tänker på nåt annat än att försöka "komma i från".

Julia red Tilda en sväng i dag, och frånsett något enstaka försök att vända om till hagen, så gick det bra:) Hur gulligt som helst! Måste ta itu med tömkörningen av henne igen också, men i helgen ska det tydligen bli ännu kallare än vad det är nu......fy f-n.

Vedpannan "morrar" för fullt, så inomhus känns det iaf behagligt:)

Av Linda-li - 18 februari 2010 10:58

Hello again! Ja, här börjar hoppet om livet att återvända då både mamma(jag) och dotter(Julia) piggat på sig(oss) avsevärt  ! Knaprar novalucol mot magkatarr och sura uppstötningar än men det har jag gjort förr också....

Bigge Bus återfick sin förtidspensionering tillfälligt, och såg ut att trivas ypperligt i hagen, den late lille skurken. Då jag inte är van så här bekväma hästar som verkar föredra hag- livet framför att träna så tyckte jag lite synd om honom när jag plockade in honom från hagen i går eftermiddag med sadeln i näven:)

-Nu tänkte din lönnfeta matte åka på din rygg en sväng, sa jag till honom, och han tycktes förstå vad jag sa för han drog en lång suck......(typ).

Nåväl, en kort ridtur vart det, i skritt och trav och Birger skötte sig fint förutom att han hela tiden hade problem med bettet. Han har ju funkat rätt så bra med det här nya 3-delade, men i går hade han fullt upp att "jomla" på...:( Då han grejar och har sig med tungan/ munnen även vid hantering och i hagen så måste ju hästen ha något som stör honom fastän veterinären inte hittade något?! Skulle verkligen behövt ha tag på en duktig tandläkare, för det är fan i mig inte normalt.... Jag saknar vår förre veterinär, Olof, som var riktigt duktig på munnar och som hade en god kontakt med häst- tandläkaren Fredrik Nurms. Olof, flytta tillbaka!!

I morse var det -20 grader och jag höll fan på att frysa arslet av mig, är så less kylan nu att jag snart inte finner några ord (skönt för er som slipper höra mig tjata om kylan i så fall).

Upptäckte i morse att däcken på den ena speedcarten var spruckna på varsitt ställe, och innerslangen var på väg ut.....skumt....sabotage? Nä, skämt och sido, lite konstigt med två centimeters sprickor på de annars så fräscha däcken. Typiskt, bara att köpa nya:(

P g a sjukdom fick jag ställa in min tid hos tatueraren också, men han hade tack och lov en ny tid ganska så snart  , så snart är jag besmyckad med ytterligare bläck:)


Ovido - Quiz & Flashcards