Alla inlägg under januari 2009

Av Linda-li - 12 januari 2009 19:22

Strimman & Steppan! Denna sommar kallade vi Strimman för Darth Vader....

Av Linda-li - 12 januari 2009 12:48

Idag är det en helt fantastisk dag- sol, plusgrader och snö! Sen är jag ledig idag, som pricken över i:et! Båda hästarna var körda klockan 11:00 och det kändes trist då jag hade kunnat vara ute och köra i flera timmar en dag som denna... Tur att man har träningsvilliga vovvar när pållarna tog slut!

Alla dagar är ju emellertid inte så underbart sköna som denna så det är ändå tur att man inte dragit på sig fler hästar, inte lika kul att sitta och frysa i -15 grader. Rune var piggelin som vanligt men for och "ställde" lite i vagnen, kanske var det underlaget som ställde till det då styltorna infann sig ganska så omgående.

J.G.Quick kördes med sidostroppen så han gick tack vare den hyffsat rak, men lilla pållen var halv-lat idag....ok, vi skyller på klibbsnön i hans fall också! Igår kom Strimman på tal här på bloggarna och det framkallar starka känslor än i dag. Har tänkt på honom mycket i dag och fick lov att plocka fram en liten videosnutt som jag har på honom. Han var en underbar häst, vacker och speciell på de flesta sätt. Han och jag kom varandra otroligt nära och jag kommer nog aldrig att stöta på en häst som han igen. Han skilde väldigt på folk och jag var faktiskt den enda som kunde hantera honom hur som helst och den enda han kom till i hagen. Jag minns när vi "tävlade" med skotrarna på isen, ja jäklar vad snabb han va när han fick sätta i väg i galopp. Ibland körde jag min gamla saab genom sommarhagen ner till sjön och han kom alltid springande bakom men då i full trav med skallen i vädret, precis som om han var fullt utselad med käk och allt. Ju fortare jag körde, ju mer ökade Strimman och när man stannade bilen för att öppna hagen på nersidan så blev han förbannad! Jag har bitmärken hela huven... Det finns så många roliga historier om honom att det skulle bli för långt att skriva dem alla. Kanske låter allt detta sentimentalt värre men det var faktiskt så här det var med Strimman och mig. Och än en gång funderar man på varför jag lånade ut honom som ridhäst....ja, travet som sport drog väl för starkt helt enkelt och jag var rädd att jag inte skulle ta mig ut och motionera honom tillräckligt bara som hobbyhäst...!?

Av Linda-li - 9 januari 2009 14:58

Ja, jag kollar lite på hästannonser... Vill ju inte skiljas från de hästar jag har men samtidigt känner jag att jag lägger ner så mycket tid och engagemang att jag behöver något som "funkar". J.G Quick är ju ett mysterium och funkar ju knappt i träning och Rune Brun är ett träningslejon men verkar inte "vilja" något i lopp eller i träning med annan häst. Han blir faktiskt sämre när man kört med någon annan fastän det bara är i skogen eller på rakbanan än vad han är ensam....skumt, kan tyckas. Jag är rädd att det faktiskt är så att han är slut i huvudet, han är ju gammal också, så varför skulle han egentligen "blomma ut" nu som 9-åring när han inte presterade bättre som 5 eller 6-åring? 

Hur som helst så kollar jag bara runt lite och är inte i närheten av något beslut än...

Av Linda-li - 8 januari 2009 10:49

Tjena! Är dålig på att skriva så nu kommer det några rader... Hästarna ser ut att må bra, trots den kalla väderleken, jag är den som lider i kyla... Nu håller det emellertid på att bli varmare ute och det faller snö från himlen. Hörde att det kunde komma upp till 2 dm nysnö idag, härligt! Hovslagaren är äntligen hemkommen från Thailand så jag ska ringa honom idag och tjata ut honom hit. Särskilt viktigt för Rune som växer mer på utsidorna än insidorna. Jiggen ska jag lägga på tvärtå så han kanske kommer undan lite snabbare med fram. Den här veckan har det bara blivit 1 motionspass då resten av dagarna haft en stående temperatur på -22 grader + vind...brrr

Jag bor i ett jäkla kallhål och det känns nästan varmt nu när det "bara" är

-15 grader.

Ska knäppa några hästar..hm, några kort på hästarna och lägga in någon dag. Nu ska jag snart åka och köpa lite spån, något som verkat blivit en bristvara, men Granngården har tydligen börjat sälja sitt eget märke då de haft problem med leveranserna. Spånvagnen har frusit fast och på traktorn finns ingen servo så jag kan köra den, så på någon såg kan jag inte bege mig. Det får bli Granngården.

Ovido - Quiz & Flashcards