Alla inlägg under januari 2009

Av Linda-li - 18 januari 2009 12:41

Nu vräker snön ner här i Billsta! Härligt! Är lite upprörd på Solängets travsällskap! De ska börja ta ut en anläggningsavgift på 1800:- + moms/år av alla A och B-tränare, och det gäller oss som hyr dagbox också! Visserligen har de sänkt priset på dagboxarna till ca hälften, men va fan hjälper det? Är det meningen att vi amatörer ska bära upp hela jäkla anläggningen? Skandal! Alla ridtjejer som har hästarna inhyrda runt hela Svedjeholmen då? Dom utnyttjar ju också alla träningsvägar, förutom rundbanan och rakbanan som ligger nere vid travet. Vi amatörer som tränar till största del hemmavid och bara periodvis åker ner och kör rundjobb och rakbanejobb ska betala lika mycket som de som dagligen kör nere i Svedjeholmen...helt sjukt. Hade man kunnat betala anläggningsavgift månadsvis eller kvartalsvis vore det väl nån väg, men helsjukt ändå när man står och betalar för en dagbox hela året likt förbannat! Alltså, först ska man betala licensavgiften med tillhörande försäkring; 2500:- inkl. moms, sen då en dagbox; ca 1000:-exkl. moms och därutöver anläggningavgift; 1800:-exkl. moms! Det blir alltså 6-7000:- innan du ens kan träna en häst! Funderar på att flytta licensen till Dannero istället om det är möjligt och jag vet att fler tänker precis som jag! Solänget gör allt för att gräva sin egen grav, lägg ner skiten och gör en ren sommarbana istället!

Av Linda-li - 16 januari 2009 10:19

Vi har -26 grader här i dag, fy fan va hemskt. Meningen var ju att hästarna skulle köras i dag men vi ställer in. Trist. Jag lider i denna kyla och inte känner man sig piggare.. Hoppas att det är varmare i helgen, men då blåser väl skotrarna förbi nere på isen i 300...Rune är inte riktigt vän med dom.. Det går bra på vardagarna när det bara är en och annan skoter som blåser förbi men på helgerna brukar det krylla av fartvidunder runt hela Billsta och då kan han bli skruvad. Rune är en häst som är väldigt noga med att allt ska vara som vanligt, så att säga. Ja, ja, man kan inte styra vädret och i dag är det för kallt! Får se till att göra någon nytta inne istället, det blir ju ständigt eftersatt. Är ledig i helgen och det känns jätteskönt, är slut efter att ha jobbat fullproppad av alvedon, men mår ändå ganska bra. Solänget kör provlopp i helgen och några barndomsvänner ska ut med sin ostartade häst. Kul! Får se om jag åker och tittar.

Av Linda-li - 15 januari 2009 12:21

I år tar min "hö-gubbe" 3 kr/kg för ett icke analyserat hö, och då snackar vi exklusive moms! Kanon-hö visserligen men de väger sällan så mycket som de ska göra heller! Spån har blivit hårdvaluta, sågarna tar lika mycket kubiken som spånbalar kostar, om det nu överhuvudtaget finns spånbalar att få tag på!? Jag är av den åsikten att jag absolut inte vill snåla på varken grovfoder eller strö i hästarnas boxar, men fan vilka pengar det blir! Sedan har vi veterinärkostnader, det kostar skjortan att bara sticka in näsan på kliniken. I höstas slängde vi väl ut ca 7000:- i runda slängar på Rune i form av olika behandlingar, veterinära och alternativa, och detta är alltså en häst jag inte ens äger! Skulle han springa in några korvören ska först 30% av det gå till kusk och ägare, sen kostar ju själva tävlingsbiten en del..... Min IQ? Ja, nog undrar jag själv också! För att det ska vara någorlunda lönsamt med en leasinghäst så krävs det att den är bra nog att placera sig då och då, och för det krävs att den håller för att starta hyffsat regelbundet. En sk snabbloppare i behov av miljöombyte vore kanske det bästa? Inte en 7-åring med dryga 20 000:- på kontot.... Ja, nog funderar man lite extra nu när allt förbaskat blivit bristvara och dyrt! 

Av Linda-li - 14 januari 2009 13:56

Har haft lite feber till och ifrån sedan igår, känner mig allmänt hängig. Matte och jag kom överens om att han skulle köra en av hästarna idag, Jiggen. Till en början hade allt känts lovande men efter ett tag hade han börjat trycka arslet mot sidostroppen stundvis och sprungit och skakat med skallen. Rätt var det var hade han där emellan känts riktigt fin...? Blir inte klok på den hästen, men Monica kommer på tisdag och då får vi se om hon hittar något, hoppas...Pelle har legat sjuk så han kommer inte och skor förrän nästa vecka, hade behövt honom omgående!

Själv körde jag Rune som var pigg som bara den, kändes i armarna! MEN, han kändes som en gammal gubbe, stel och kantig. Det var ett tag sen han fick någon massage så det är väl bara till att knåda så fort jag känner mig piggare. Han verkar ju behöva en hel del pyssel för att hålla sig mjuk och smidig, gammhästen! Ska ta ett antal alvedon och åka och jobba, är rätt less på att vara hängig. På återseende!

Av Linda-li - 13 januari 2009 12:08

Jag lovar att ta mig i kragen och fota med riktig kamera medan det är riktigt ljust ute! So far har det (till synes) varit bilder jag haft på min mobiltelefon...

Ovido - Quiz & Flashcards