Alla inlägg under maj 2010

Av Linda-li - 10 maj 2010 09:05

Min lediga helg gick i en rasande fart, och nu väntar jobbet i kväll.

På lördagen så hade Julia's skola öppet hus fram till tolv, sen var det ponny- tävlingar på Solänget med första start klockan halv ett. Hanna, Julias kompis, är ju också en liten häst- tjej så båda ville ju naturligtvis se alla 10 lopp  .

Sen vill ju Alex, som sålt sin A-traktor, också ha skjuts hit och dit alla möjliga tider......

Nalle har fått ömmande knölar precis där gjorden ska ligga, ser ut som en slags allergisk reaktion på något, jävligt tråkigt. Dom uppstod ungefär i samma veva jag började ge honom Krafft müsli och gurkmeja, så kanske är det någon av dessa han reagerar av? I morgon kommer Monica, kiropraktikern, och ska gå igenom honom. Han är allt annat än fräsch, så hon lär väl hitta både det ena och det andra.....Är så glad att jag köpte honom, fastän han är ett renoveringsobjekt, för det är nåt speciellt med den här hästen, I can feel it:) Han har verkligen "levt upp" och är riktigt busig i bland:)

Bigge står i sin hage på strikt diet men blir bara fetare ändå, tycker jag....ingen verkar vilja ha honom heller:(

Har tömkört Tilda så många gånger nu och hon har blivit riktigt duktig, så nu sätter vi snart vagn på henne, måste få fingrarna ur....och fixa däcken på ponny- rockarden.

I går så löshoppade vi henne i hagen, efter långsidan där det blivit riktigt torrt, och hon var jätte- duktig! Gamla lilla Lady var ju kvar inne i hagen samtidigt och rätt var det var så satte hon fart och sprang och hoppade hindret alldeles själv 7-8 gånger!! Hon bockade och sparkade bakut, och man kunde inte tro att hon är så gammal som hon är, hon tyckte att allt var as-kul! Shettisar är så jävla söta så jag kan inte sluta att fascineras av dem, stora hästar i en mini- förpackning, hur coolt som helst!

Juli hade avslutning på kort- kursen på Solänget i går, och hon var ledsen över att det var slut, så nästa säsong så ska hon skriva in sig!


Av Linda-li - 6 maj 2010 08:31

Åkte in på Solänget i går och körde några lugna intervaller, damn va kul det är  ! Fick sällskap av Linda och Kristallen, kändes lite konstigt att det denna gång var hon som satt bakom den största hästen  , har aldrig varit så tidigare:)

Nalle blev lite ledsen när vi skulle lasta, han kanske trodde att han skulle flytta igen, stackarn. Född i Holland och rest runt där, sen till Norge via Danmark, sen Sverige via Danmark(!), Hudiksvall och sen till mig i Ö-vik.......

Hur som helst, glädjen över att köra grusades av att rakbanan var alldeles för hård, förstår inte dom som är nöjda över att ha den så......det är ju ingen hit att köra fort på det där underlaget samtidigt som man måste göra det i fall man ska få upp dom i någon puls. Ingen utav oss var på det sättet nöjd över tränings- passet i går, vi vill ha en mjuk rakbana som det räcker att köra 30- 40- fart på för att det ska "ta"!

Nalle är så muskelöm att jag måste köra försiktigt, men han fick komma ut och lufta sig lite iaf  . Har sagt det förrut men jag säger det igen; Det är något speciellt med den här hästen, jag älskar honom! Påminner mig mycket om min stora häst- kärlek genom tiderna, Askö Strimman  . Oj, jag låter verkligen som en fjortis, men det är så jag känner:) Jag är ju väldigt ungdomlig överhuvudtaget förstår ni  hihi:)

Har letat pulsmätaren som ett psyk men inte hittat den, jävla skit, fattar inte var den är.....

Som vanligt glömde vi kameran i går, ska försöka komma ihåg den nästa gång. Nu är det bäst att jag får röven i rörelse och går ut och mockar lite hästskit, see you  

Av Linda-li - 4 maj 2010 10:39

    

Av Linda-li - 4 maj 2010 10:04

Jag är verkligen skitdålig på att blogga periodvis....men det är ju inte bara jag som är sån har jag märkt;-)

Här är allt som vanligt, det har blåst så mycket i från vattnet vissa dagar så att hästarna i princip har fått jaga maten......

Nalle har börjat känna sig hemma, tror jag, då han busat en hel del i hagen nu. Han bockar och springer runt och kvastar då och då:) Lovely!

Längtar till kiropraktiker- Monica kommer till Ö-vik nästa gång, så att hon får komma och gå i genom honom, känner på mig att hon kommer att hitta både det ena och det andra:)

Ska köra lite intervaller med honom tillsammans med Linda och hennes Kristall i morgon är det tänkt, känns as- kul!

Bigge ser ut att stormtrivas med att bara gå i hagen.......helt värdelöst, tycker jag. Tyvärr har ingen visat intresse att ta över honom, vilket inte är särskilt överraskande.....vi får se vad som händer.

Funderar på att hyra en klipp- maskin och raka ponnyhästarna, varje gång vi borstar dom så får vi en hög av päls som skulle räcka till ett nytt gäng ponnyhästar....typ  . Helt sjukt vilken päls de får, speciellt när de har gått otäckade som de gjort i år.

Glömmer kameran varje gång jag går ut och har därför inga bilder att sätta hit, ska bli ändring på det....

Har hämtat ett nytt lass hö som fortfarande ligger kvar i transporten, måste ta mig i kragen och lasta ur, hö- hämtning är helt klart en av baksidorna med att vara häst- nörd  .

So long.......

Av Linda-li - 1 maj 2010 10:58

Våra kompisar Pelle & Tina skrapade just fram 15 000:- i 15 år på triss- skrapet i tv! GRATTIS! Plötsligt händer det tydligen  !!!!

Ovido - Quiz & Flashcards