Alla inlägg under september 2008

Av Linda-li - 13 september 2008 20:16

Grattis Tina till segern med Tiffany uppe i Skellefteå! Hon hade en vass slutspeed och vann enkelt!

Rune har bara fått gått och skrittat runt de här dagarna och i morgon är det tänkt att han ska gå intervaller igen, inne på Solänget.

Måste också gratulera Linda och Robban till deras nya hästköp! Ett varmblod denna gång och vi önskar dem givetvis lycka till med denna 4-åring som anländer från Fredrik B Larsson kommande torsdag! Spännande!

Dagens ordspråk: " Pengar är som gödsel, till ingen nytta om de inte sprids"

Av Linda-li - 11 september 2008 12:23

Tragiskt! Inte ens ett P 21-lopp kommer Rune med i. Har aldrig varit med om detta, förr kände folk sig "säkra" på att åtminstone komma med i ett poänglopp bara det hade gått iaf 2 veckor sen senaste start. Hur ska häststackarna kunna gå framåt och dra nytta av en tidigare start när man måste vänta en månad innan nästa start, med förutsättning att det finns en passande prop. då?

Vi får kolla framåt och se om det finns något lämpligt lopp åt gulle-ponken, som för övrigt ser så nöjd ut med att ligga och rulla sig i hagen och ta en och annan tugga mat. Han fick vara utan back on track-paddar i natt för att jag ville se om han var lika torr och fin i benen utan som han är med, och det var han.

Fortsättning följer.... 

Av Linda-li - 10 september 2008 14:24

Rune har varit feberfri så idag körde vi in till Solänget för att köra intervaller igen, denna gång lite lugnare. Jag struntade åter igen i farten och körde bara efter pulsen. Han gick 6 intervaller där han fick komma upp i 190-200 i puls, och ligga där ca 250 m. På återhämtningssträckan fick han jogga där pulsen låg på ca 150 och de sista metrarna innan man vänder upp igen fick han skritta så att pulsen sjönk till 110 innan nästa intervall. 15 minuter efter den sista intervallen var pulsen på 72, och det var vi nöjda med.

Rune kändes inte riktig lika spänstig i dag som han gjort de sista gångerna, kanske var det för att han sprang och spände sig en del då det blåste friskt emellanåt samt att det var två grävskopor utplacerade längs rakbanan.

Gjorde en internetanmälan till den 17 september här på Sä, ska bli spännande att se i morgon ifall vi kommit med i nåt. Rune och de andra står i hagen och mumsar och jag tänkte snart göra detsamma då jag jobbar i kväll... Hej svejs!

Av Linda-li - 7 september 2008 22:54

I dag åkte vi in till Solänget för att köra intervaller. Jag körde intervallerna enbart efter pulsen och struntade i farten, så hur fort de gick har jag ingen riktig kläm på, men kan tippa att de gick i 30-35 fart med tanke på underlaget som var något för löst idag. Rune fick gå 6 st 500 m-intervaller där jag gasade en del från start så att han ganska snabbt kom upp i ca 200 i puls. Sen fick han ligga i 200-210 i puls i resterande av intervallen och nästa intervall påbörjades då han kommit ner på 110 i puls. Han återhämtade sig snabbt mellan reporna men hade 79 i puls efter 15 minuter och det är lite högt så vi får hålla koll med pulsmätare och termometer lite extra de närmaste dagarna.

Av Linda-li - 5 september 2008 14:42

Idag körde jag Rune i skogen en timme för att han skulle få komma ut och röra på sig lite innan helgens intervalljobb. Han var pigg och glad men stack vänster ben under sig ibland, precis som han brukade göra i fjol när han just hade kommit. I kväll när jag slutat jobba tänkte jag knåda lite på insidan vänster bak, då han kanske känns lite kort där efter loppet. Han var nästan omöjlig att stretcha också, så nog sitter loppet "i honom" lite tyvärr. Nu hoppas vi att vi kommer med i något lämpligt lopp inom de närmaste veckorna, men med de ovanligt stora anmälningsantalen så verkar det inte helt enkelt. Man vill ju ha en passande proposition men tyvärr lyser dom med sin frånvaro... Man kan ledsamt nog inte vara alltför kräsen, hellre ett lopp än ett provlopp när dessa ändå oftast körs i överpace och blir en "riktig" tävling.

Vill gratulera Tina till tredjeplatsen med Tiffany Evans i går kväll! En snabb avslutning och hade målstolpen bara varit någon meter längre bort så hade hon säkert vunnit då hon hade överlägset bästa farten. Jättefin insats av en jättefin häst! Grattis Tina!

Av Linda-li - 4 september 2008 10:45

Rune ser ut att må jättebra efter starten i måndags, pigg, glad och med god aptit. Han har fått återhämta sig i hagen bara, och går runt där och luktar på blommorna.. Så fort man går förbi så kommer han fram mot staketet och vill umgås, bli kliad och pussad på. När han är på sitt gos-humör är han som en stor nallebjörn och så upplevde jag honom inte när han kom. Kanske ville han lära känna oss innan han kunde umgås med oss på det sättet. Hur som helst är det jätteroligt då man känner att han tycker om oss och vill komma ut ur hagen så fort han ser oss. Återkommer med träningsrapport när han har återhämtat sig färdigt!

Av Linda-li - 2 september 2008 11:24

Ja, igår var det alltså start på Solänget och trots att Rune fortfarande inte har visat upp sitt fulla kunnande så är vi jättenöjda med honom. Han skötte sig jättebra och kusken, Micael, tyckte om hästen han med! Eftersom Rune inte är någon speedkula utan mer entaktad inleddes loppet för sakta första 1000, för att sedan avslutas sista 500 på 15,0.

Med tanke på att det är 2:a riktiga starten på nästan 2 år så tycker vi att han gjorde det bra, han stod ju dessutom på tillägg och mötte hästar som har varit igång längre än han utan att för den sakens skull hunnit blivit slitna. 

Rune kommer ju naturligtvis aldrig bli en stjärna men så länge han fortsätter att utvecklas känns det kul. Man får heller inte glömma bort att hans stora kropp varit rätt så sliten och det har ju gjort att man inte velat träna så hårt som man egentligen skulle ha gjort. Tittar man på Rune idag ser man en kraftfull individ, rund och välmusklad. Jag tror dock att han med sin storlek skulle må bra av ännu mer styrka, och nu när vi kommit underfund med många av hans muskulära problem kommer det att vara lättare att styrketräna honom i vinter. 

I dag mår han prima och äter med god aptit samt att han är lika kelsjuk som vanligt! Ser fram emot nästa start, när vi hittat en passande proposition.

Avslutningsvis för idag vill jag önska Tina's Tiffany Evans lycka till uppe i Boden på torsdag!

Ovido - Quiz & Flashcards