Alla inlägg den 2 september 2008

Av Linda-li - 2 september 2008 11:24

Ja, igår var det alltså start på Solänget och trots att Rune fortfarande inte har visat upp sitt fulla kunnande så är vi jättenöjda med honom. Han skötte sig jättebra och kusken, Micael, tyckte om hästen han med! Eftersom Rune inte är någon speedkula utan mer entaktad inleddes loppet för sakta första 1000, för att sedan avslutas sista 500 på 15,0.

Med tanke på att det är 2:a riktiga starten på nästan 2 år så tycker vi att han gjorde det bra, han stod ju dessutom på tillägg och mötte hästar som har varit igång längre än han utan att för den sakens skull hunnit blivit slitna. 

Rune kommer ju naturligtvis aldrig bli en stjärna men så länge han fortsätter att utvecklas känns det kul. Man får heller inte glömma bort att hans stora kropp varit rätt så sliten och det har ju gjort att man inte velat träna så hårt som man egentligen skulle ha gjort. Tittar man på Rune idag ser man en kraftfull individ, rund och välmusklad. Jag tror dock att han med sin storlek skulle må bra av ännu mer styrka, och nu när vi kommit underfund med många av hans muskulära problem kommer det att vara lättare att styrketräna honom i vinter. 

I dag mår han prima och äter med god aptit samt att han är lika kelsjuk som vanligt! Ser fram emot nästa start, när vi hittat en passande proposition.

Avslutningsvis för idag vill jag önska Tina's Tiffany Evans lycka till uppe i Boden på torsdag!

Ovido - Quiz & Flashcards