Alla inlägg under augusti 2008

Av Linda-li - 15 augusti 2008 20:37

Ja, vad säger man? Lite besviken är man ju när man vet att Rune kan gå en 18-tid... Janne, kusken, tyckte inte att vi kunde begära mer av honom än vad han gjorde eftersom han varit borta från tävling så otroligt länge. Han kände sig nöjd med hästen tills han blev trött, 5-600 kvar. Det är en sådan skillnad mellan träning och tävling, med nerver och vätskeintag o.s.v

Rune är ju stressad av tävlingsbiten, det märks tydligt. Hur som helst får vi träna vidare och söka något lämpligt lopp att ta ut honom i, gärna på en närmare bana än Umåker, så han slipper åka så långt nu i början. Det var otroligt varmt idag så drygt 12 mil mitt på dagen kändes nog så långt när han inte har några lopp i kroppen. Han var ialla fall överlycklig över att få åka hem, han SPRANG in i transporten och när vi släppte ut honom i hagen väl hemma så sprang han med svansen i vädret till mitten av hagen för att visa alla hästar runt omkring att han kommit hem. Sen rullade han sig hur länge som helst innan han sen började äta. Vi får hoppas att han tagit loppet på rätt sätt och går framåt. Det är bara att bryta ihop och komma igen! 

Av Linda-li - 14 augusti 2008 14:42

Tidigare i dag var vi in till Solänget för att "kolla av" Rune. Han fick jogga i 2-3 kilometer, sen drog vi 1 snabb repa på rakbanan och han kändes jättefin. Lugn och fin men springvillig. Han blev lite snopen då "träningspasset" var så kort... Han känns relativt oöm i ryggen men han ska få en lätt massage i kväll.

Ikväll startar Tina sin Tiffany Evans på Bodentravet och vi önskar givetvis lycka till! Pratade med henne i morse och hon var inte ett dugg nervös än, men det kommer nog.. Jag börjar jobba snart och slutar inte förrän kvart över tio, så jag får nog en rapport från henne via telefonen i kväll! Ha en skön kväll alla ni som är på Bodentravet!!











Av Linda-li - 13 augusti 2008 22:51

Eftersom vår ordinarie hovslagare Pelle är i USA i samband med Hambeltonian så fick vi anlita Stina, en ambitiös och duktig hovslagare som tyvärr mest skor ridhästar. Jag sa åt henne att bara ta ytterst lite och absolut inte ändra nåt på "Pelles jobb", men jag tycker ändå att hon verkade lite väl hårt. Vi får hoppas att det inte påverkar i starten på fredag, det vore typiskt när han funkat så bra och fått så fina hovar. Han är inte lika skev och ballförskjuten som när han kom.

Rune känns mkt bättre i ryggen men han hade en liten blödning i strålen, något som kan ha påverkat stelheten. Han går nu med järnsko med tunn,hård blå sula fram och bak har han som vanligt den lätta guldskon med fals och "kant". Han verkar tillfreds och lite halvlat, hoppas att det är ett bra tecken. Det är sällan man träffar så gosiga hästar som Rune, som samtidigt har lite nerv. Han kan stå hur länge som helst och bara pussas och bli kliad bakom öronen. Regnet öste ner hela dagen idag så vi vågade inte köra idag med tanke på hans rygg som inte får bli kall. Upplägget de här sista två veckorna har ju inte alls blivit som vi tänkt och det känns surt när vi kunnat träna enligt planerna hela våren och försommaren, i stort sett iallafall. Jag får satsa på att köra en sväng i morgon bitti, och dra på en kort bit bara för att känna på hur han känns.

Av Linda-li - 12 augusti 2008 19:30

Ja, som överskriften skvallrar om så har jag försökt att arbeta med Rune enligt den akademiska dressyrens lära idag. Ville köra lite mjukgörande övningar i just lösgörande syfte. Rune, som aldrig gjort något liknande blev aningen förvirrad i början, men efter ett tag kunde jag flytta ut honom på volten medan han sökte sig fram och ner. Man måste ändå säga att han gjorde det hellre än bra så att säga, men det var ju första gången. Tyvärr upplever jag honom lite stel idag också så senare ikväll ska han få lite lätt massage igen.

Tänkte ta mig i kragen och börja fota lite och lägga in så småningom, alltid kul att "föreviga träningen" på bild! 


Av Linda-li - 11 augusti 2008 12:04

Idag har Rune fått en lång massage med liniment över rygg och höft. Han känns tyvärr lite muskelöm fortfarande och kommer bara att få gå och mysa i hagen hela dagen.

Av Linda-li - 10 augusti 2008 23:38

Idag kollade jag av Rune i ett motionsjobb i några kilometer istället för de tänkta, tuffa intervallerna. Anledningen till det var att han kändes lite "mör" när jag klämde igenom honom i morse. Han kändes fin i motionsjobbet fastän han är aningen ryggöm igen.

Vi har tänkt om lite gällande träningsupplägget och anmälde ut till start på Umåker den 15 aug. Rune har ju gått intervallträning varvat med både styrketräning och "mentaljobb" i många månader nu och hans puls och återhämtningspuls har varit och är som vi önskat och strävat efter. Vi kan nog inte få honom att sänka sig i tider mer nu om vi inte börjar "loppa". Några större förhoppningar inför den här starten kan vi inte ha då hästen varit borta så länge, så huvudsaken är att han går framåt och hinner starta ett par gånger innan banorna blir hårda. Den här veckan kommer, istället för fortsatt hård träning, bestå av massage, skrittpass och någon kort "urblåsning" för att stämma av, eventuellt på onsdag. Vi tog Janne Norberg som kusk och det känns bra när vi nu, tyvärr, fick femtespåret.     

Av Linda-li - 9 augusti 2008 10:09

Det började igår, fredag, med att Jiggen och hans sällskapsdam Savanna var på rymmen från sin beteshage... Hagen var riven både på nedersidan och ovansidan och hästarna var och hälsade på grannens hästar. Kanske var det någon älg som gått nere vid sjön och skrämt dem eller rent av råkat riva en del av hagen? Hur som helst hade båda hästarna klarat sig utan några skador och det var inga problem att ta fast dem.

På kvällen var det tävlingar på Solänget och vi åkte dit för att titta och spela lite. Linda hade Hilda ut till start men hon slutade tyvärr oplacerad med galopp och hängde på höger töm så hon ska till veterinären till veckan... Trist!

När vi kom hem hade Julias ena ponnyskrälle, Lady, kommit in i Runes hage... Det var lugnt och dom gick och åt tillsammans när vi kom men intorkad svett på dem båda samt spår av gräs på Runes vänstra sida vittnade om att dom säkert hade haft det lite livat tidigare. Antingen hade Rune lagt sig ner, svettig, efter ett "race" eller då hade han gått omkull då marken var blöt och hal efter regnet på morgonen...

Idag, lördag, var det ju meningen att ett tuffare intervalljobb skulle köras inne på Solänget men vi får skjuta upp det efter gårdagens bravader, tyvärr. Tog ut Rune på ridplanen och testade lite arbete på volt och han var märkbart stelare i vänster sida då han hade svårare att länga den i höger varv... I övrigt verkar det som allt gått bra då benen är fina utan värme och svullnader. Vi får se hur det verkar i morgon och planera utifrån det.

Av Linda-li - 6 augusti 2008 23:46

Idag fick Rune gå ett mentaljobb på rundbanan inne på Solänget då det var så lungt och stilla där. Matte körde eftersom han är grym på att hålla och känna rätt fart. Tanken med detta var helt enkelt att Rune skulle få en lättsam och rolig upplevelse av ovalen! Första 1000 körde han i 30-fart, nästa femhundring  gick i 28-fart och sista femhundringen i 23-fart. Hela jobbet igenom sprang han och klippte med öronen och såg jättenöjd ut, avslappnad och lugn men ändå på bettet. Då han var helt "okörd" efter detta så tänkte jag att nästa intevalljobb kunde få vara lite tuffare med kortare återhämtning mellan intervallerna. God natt och sov gott!

Ovido - Quiz & Flashcards