Alla inlägg den 10 april 2010

Av Linda-li - 10 april 2010 23:46

Jag tog med mig Julia och en av hennes kompisar på provloppen i dag då det skulle köras två ponnylopp också:) Hur gulligt som helst! Nedan ser vi Oscar och hans duktiga shettistravare:)

Kikade ju självklart på storhäst- loppen också och blev dö- sugen på starthäst igen....

Rix- hästen var också ut och visade upp sig, en riktigt fin häst, och jag önskar Susanne all lycka till!

Snackade med en kompis i dag om en av hennes treåringar som inte "fungerar", och vi diskuterade en av travets baksidor, d v s "omsättningen" på hästar. Den här treåringen är givetvis röntgad och uppkollad av både veterinär och alternativ- behandlare, som inte hittar förklaringen till varför hon inte "kan trava". Vad ska man då göra med en häst som inte går att använda till det man har tänkt? Sälja som ridhäst? Knappast, för nästan ingen vill ha dom.... Slakta en frisk häst känns ju också åt helvete.... Ska man lägga sporten åt sidan och ha kvar hästen i något annat syfte som man inte har något intresse i? Nu pratade vi ju inte om den här unghästen, då hon inte på något sätt är uträknad än, utan mer allmänt och det är ju jobbiga frågor..... aldrig roligt att fatta tråkiga beslut. Helst av allt skulle man ju vilja "rädda" alla travhästar som inte duger på ovalen, men att samla dom på hög är ju heller ingen lösning... Någon som har några tankar kring detta?

Hur som helst så fick Julia blodad tand angående ponny- trav så vi tömkörde lilla Tilda runt byn hit och dit i dag, haha, och hon var jätteduktig! Jag höll i en lång lina för säkerhets skull, annars så fick Julia "sköta spakarna":) Kanske blir man en sån där riktig ponny- morsa i framtiden...:)

Åsa's Spokesman kom 3:a på v65 i fredags, jäkligt fin häst som aldrig "sviker". Trevlig är han också, bryr sig inte ens om i fall en vovve knatar in i boxen när han käkar sitt kvälls- krubb, hahaha:) Härligt med hästar, när det fungerar::))

  

Ovido - Quiz & Flashcards